فهرست مطالب

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:23 Issue: 1, Winter 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/01/06
  • تعداد عناوین: 11
|
  • امیرا کورو، عیسی الزاج، سعد هادزیابدیچ، آمر الیچ، امینا رشیدبگوویچ* صفحات 1-6
    پیشینه

    طیور آلوده یکی از مهمترین مخازن سالمونلا هستند.

    هدف

    مطالعه ارایه شده در اینجا، به منظور بررسی وقوع سالمونلا در نمونه های مدفوع در میان گله های منتخب طیور خانگی در بوسنی و هرزگوین انجام شد.

    روش کار

    جداسازی و شناسایی سالمونلا مطابق با استاندارد   BAS EN ISO 6579/AMD 1:2007 انجام شد. هنگامی که جنس سالمونلا تایید شد، تعیین فرمول آنتی ژنی جدایه های سالمونلا مطابق با استاندارد BAS CEN ISO/TR 6579-3:2015 انجام شد. پس از آن، سروتیپ های سالمونلا تحت آزمایش حساسیت آنتی بیوتیکی با استفاده از EUVSEC sensititre microtiter plates (Trek Diagnostic Systems, England) آغشته به غلظت های مختلف آنتی بیوتیک، قرار گرفتند. در پایان، از Real-time PCR برای شناسایی ژن های کدکننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBL) و کارباپنماز (blaTEM, blaSHV, blaCTX-M, blaCMY, blaKPC, blaNDM, blaOXA-48, blaVIM, blaGES) استفاده شد.

    نتایج

    گونه های سالمونلا در مدفوع جمع شده از چهار محل نگهداری طیور خانگی، که فقط مرغ نگهداری می کردند، شناسایی شدند. با آگلوتیناسیون لام سه جدایه به عنوان سروتیپ انتریتیدیس و یک جدایه به عنوان سروتیپ تیفی موریوم تایید شدند. تست حساسیت آنتی بیوتیکی به وسیله میکرودایلوشن مقاومت فنوتیپی را در بین این چهار جدایه نشان نداد. Real-time PCR که به منظور شناسایی ژن های کد کننده ESBL و کارباپنماز انجام شد، وجود ژن blaTEM را در یک جدایه سالمونلا انتریتیدیس نشان داد.

    نتیجه گیری

    داده های ارایه شده در اینجا شواهد بیشتری را در مورد گردش سروتیپ های مختلف سالمونلا در طیور خانگی در بوسنی و هرزگوین ارایه می دهد. این یافته ها بر نقش بالقوه طیور خانگی در اپیدمیولوژی سالمونلوز و خطراتی که برای نگهداران، مصرف کنندگان و سلامت عمومی جامعه ایجاد می کنند، تاکید می کند.

    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، طیور خانگی، سالمونلا
  • کوپوسامی سنتهیل کومار*، گوپالاکریشنان راوی کومار صفحات 7-11
    پیشینه

    لپتوسپیروز به عنوان یک بیماری مهم اقتصادی در گاو در نظر گرفته می شود. بیماری به دلیل آزمایش های سرولوژیک دست و پاگیر که فقط در آزمایشگاه های معتبر قابل انجام هستند به درستی پایش نمی شود. این مطلب اهمیت تولید یک تست تشخیصی سریع در سطح مزرعه را نشان می دهد.

    هدف

    هدف از این مطالعه تولید یک تست تشخیصی pen-side بر اساس سنجش جریان جانبی (LFA) برای تشخیص آنتی بادی های لپتوسپیرا بود.

    روش کار

    نوار LFA با آنتی ژن استخراج شده به وسیله حرارت از لپتوسپیرا اینتروگانس سرووار پومونا تهیه شد. برای ارزیابی عملکرد LFA تولید شده، در مجموع از 300 نمونه سرم گاوی به همراه تاریخچه بالینی آن ها استفاده شد و غربالگری اولیه برای آنتی بادی های لپتوسپیرا توسط تست آگلوتیناسیون میکروسکوپی استاندارد (MAT) انجام شد. حساسیت، ویژگی و تطابق (شاخص کاپا) بین LFA و MAT محاسبه شد. پایداری LFA در روزهای 30، 60، 90، و 120 مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    در مجموع از 300 نمونه بررسی شده، در تست MAT 225 مورد مثبت و 75 مورد منفی و در تست LFA 208 مورد مثبت و 92 مورد منفی بودند. حساسیت و ویژگی LFA تولید شده به ترتیت 7/90% و 7/94% بود. نتایج روش LFA به طور قابل ملاحظه ای، با شاخص کاپا 79/0، با تست MAT مطابقت داشت. نوارهای LFA در دمای 4 درجه سانتیگراد به مدت 120 روز پایدار بودند.

    نتیجه گیری

    تست سریع pen-side مبتنی بر سنجش جریان جانبی تولید و کاربرد آن در تشخیص لپتوسپیروز گاوی مورد ارزیابی قرار گرفت.

    کلیدواژگان: گاو، ایمونوکروماتوگرافی، سنجش جریان جانبی، لپتوسپیروز
  • نیره اسماعیل زاده، علیرضا باهنر*، عباس رحیمی فروشانی، مهشید ناصحی، کریم امیری، موسی الرضا حاج زاده صفحات 12-17
    پیشینه

    بیماری سل گاوی از نظر خسارت های سنگین اقتصادی دارای اهمیت می باشد.

    هدف

    تعیین یک سیستم مراقبتی هشدار سریع قبل از طغیان بیماری است.

    روش کار

    در مطالعه مقطعی حاضر، میانگین متحرک خودهمبسته یکپارچه (ARIMA) جهت شناسایی ماهانه سل گاوی (راکتورها) استفاده شد. راکتورها توسط تست مشتق پروتیینی خالص شده توبرکولین (PPD) در گاوداری ها، در بازه زمانی فروردین 1386 تا اسفند 1397 در استان خراسان رضوی شناسایی شدند. نمودارهای خود همبستگی (ACF) و خود همبستگی جزیی (PACF) برای تعیین پارامترهای مدل به کار رفت. به منظور انتخاب بهترین مدل از معیار اطلاعاتی آکاییکه (AIC) استفاده و دقت مدل ها با خطای جذر میانگین مربع ها (RMSE) ارزیابی شد. سپس بهترین مدل انتخابی برای پیش بینی بیماری برای 12 ماه آینده به کار رفت. داده ها با نرم افزار STATA (نسخه 14) با سطح معنی داری ‍0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    مدل ARIMA (3, 0, 3) 12 با مشخصه استقلال باقیمانده ها (Q=22.87 و P=0.98) ، کمترین AIC (85/541) و بیشترین دقت (RMSE=1.50) به عنوان یک مدل مناسب توصیه شد. با این حال، مقادیر پیش بینی شده بیش از مقادیر مشاهده شده می باشد.

    نتیجه گیری

    کاربرد و تفسیر مدل های ARIMA ساده است و آن ها ابزار فوری نظارت بر سیستم ها هستند. با این حال، ما یک مدل میانگین متحرک خودهمبسته یکپارچه با ورود برخی از عوامل قابل اندازه گیری (ARIMAX) مانند نوسانات اقتصادی، تغییرات آب و هوایی و سل ریوی در انسان را پیشنهاد می کنیم تا یک مدل دقیق تر هشدار سریع برای سیستم مراقبت ارایه دهیم.

    کلیدواژگان: سل گاوی، پیش گویی، نظام مراقبت، تحلیل داده های سری زمانی
  • حمزه قبادیان دیالی، حسین حسینی، محمدحسین فلاح مهر آبادی، رامک یحیی رعیت، آرش قلیان چی لنگرودی* صفحات 18-23
    پیشینه

    ویروس برونشیت عفونی (IBV) موجب خسارات اقتصادی شدیدی در سراسر جهان می شود. این ویروس دارای توزیع گسترده بافتی و بار ویروسی متفاوت در بافت های مختلف است. بعلاوه، IBV می تواند سبب القاء آپوپتوز گردد.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش زمینه ژنتیکی مرغ ها در مقدار بار ویروسی و میزان بیان ژن های آپوپتوتیک در بافت های مختلف دو سویه تجاری از جوجه های گوشتی تجاری        Ross 308) و (Cobb 500 عفونی شده با IBV صورت پذیرفت.

    روش کار

    جوجه ها در سن 21 روزگی از مسیر بینی با 200 میکرولیتر مایع آلانتوییک حاوی 104 EID50/ml از ویروس برونشیت عفونی مشابه واریانت 2 ایرانی مورد چالش قرار گرفتند. سپس سطح بیان ژن های آپوپتوتیک Fas)، FasL، Bax، و (Bcl-2، در بافت های نای و کلیه و میزان بار ویروسی در سواب های نای، کلیه، و کلوآک دو، پنج، و هفت روز پس از عفونت با روش RT-qPCR مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    میزان بار ویروسی و میزان بیان ژن های آپوپتوتیک در نای (دو و پنج روز پس از عفونت) و در نمونه های کلیه (هفت روز پس از عفونت) در گروه بیمار سویه راس به طور معنی داری بیشتر از گروه بیمارسویه کاب بود و هیچ تفاوتی در بار ویروسی کلوآک در روزهای نمونه گیری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    طبق دانش ما، این اولین گزارشی است که نقش زمینه ژنتیکی جوجه ها را در میزان بار ویروسی و میزان بیان ژن های آپوپتوتیک در برابر IBV ارزیابی کرده است. برای بررسی بیشتر خصوصیات بیماری زایی IBV در جوجه های Ross 308 و Cobb 500 به مطالعات جامع تری نیاز است.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، جوجه گوشتی، ویروس برونشیت عفونی، بار ویروسی
  • اسن گل دمیراوغلو، میتات شاهین*، فاتیح بویوک صفحات 24-31
    پیشینه

    کمپیلوباکترهای گرمادوست در دستگاه گوارش طیور وحشی و اهلی یافت می شوند و می توانند با ترشحات مدفوع به انسان منتقل شوند.

    هدف

    این مطالعه با هدف جداسازی کمپیلوباکترهای گرمادوست از سواب های کلواک غازهایی که معمولا در منطقه قارص پرورش می یابند، به روش کشت و شناسایی جدایه ها با روش PCR و طیف سنجی جرمی انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه شامل 400 نمونه سواب کلواک از غازهای سالم از نظر بالینی بود. نمونه ها پس از غنی سازی در محیط Preston broth روی محیط mCCDA کشت داده شدند. شناسایی جدایه ها با استفاده از روش های فنوتیپیک، PCR و MALDI-TOF MS انجام شد. حساسیت آنتی بیوتیکی و ژن های مقاومت جدایه ها به ترتیب با روش انتشار دیسک و PCR مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    نتایج

    تحت گونه های گرمادوست کمپیلوباکتر از 157 نمونه (3/39%) جدا شد. با استفاده از روش های فنوتیپی و PCR، 151 (2/96%) مورد از نمونه ها به عنوان Campylobacter jejuni و 6 مورد (8/3%) به عنوان Campylobacter coli شناسایی شدند. از میان 125 جدایه ارزیابی شده با روش MALDI-TOF MS، 119 (2/95%) مورد C. jejuni و  6 (8/4%) مورد C. coli شناسایی شدند. مقاومت جدایه ها به آمپی سیلین، تتراسیکلین، سیپروفلوکساسین، جنتامایسین و آزیترومایسین به ترتیب 8/33%، 4/41%، 2/75%، 1/12%، و 6/7% بود. توزیع ژن های blaOXA61، tetO، gyrA و aphA-3 به ترتیب 2/3%، 8/90%، 8/50% و 7/52% بود.

    نتیجه گیری

    از آنجایی که غازها در مراتع منطقه قارص پرورش می یابند، حفاظت و عدم آلودگی محیط طبیعی موجود و جلوگیری از تماس آن ها با پرندگان وحشی از گسترش این میکروارگانیسم ها جلوگیری می کند.

    کلیدواژگان: حساسیت آنتی بیوتیکی، غاز، MALDI-TOF MS، PCR، کمپیلوباکتر گرمادوست
  • نیما اسدی، محمدحسن بزرگمهری فرد، سعید سیفی، راحم خوشبخت*، نریمان شیخی صفحات 32-38
    پیشینه

    اورنیتوباکتریوم رینوتراکیال (ORT) یکی از مهمترین باکتری های بیماری زای طیور است که هر ساله باعث خسارات اقتصادی قابل توجهی در کشورهای پرورش دهنده طیور می شود.

    هدف

    مطالعه حاضر به منظور جداسازی و بررسی ویژگی های بیوشیمیایی، مقاومت آنتی بیوتیکی و ویژگی های ژنوتیپی جدایه های ORT در گله های طیور صنعتی با علایم تنفسی در شمال ایران انجام شد.

    روش کار

    پس از نمونه برداری از 60 گله مختلف و کشت نمونه ها در محیط انتخابی، کلونی های مشکوک تحت شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی ORT قرار گرفتند. سپس جدایه های تایید شده برای سنجش مقاومت آنتی بیوتیکی، آزمایش هماگلوتیناسیون، ردیابی پلاسمید pOR1 و انگشت نگاری DNA با استفاده از روش ERIC-PCR جهت بررسی تنوع جدایه ها مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتایج

    در مجموع 13 جدایه شامل 7 جدایه از گله های گوشتی (44/19%) و 6 جدایه از گله های مادر گوشتی (25%) به دست آمد. تقریبا همه جدایه ها از نظر آزمایش های مهم بیوشیمیایی نتایج مشابهی را نشان دادند. بیشترین میزان مقاومت در بین همه جدایه های ORT به ترتیب برای آمپی سیلین، اریترومایسین، سفتریاکسون و پنی سیلین (100%) به دست آمد. اکثر جدایه های ORT حساس به فورازولیدون بودند. پلاسمید pOR1 فقط در دو جدایه تشخیص داده شد و تجزیه و تحلیل درخت فیلوژنتیک روش انگشت نگاری DNA چهار خوشه ژنوتیپی خاص را نشان داد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج، جدایه ها پروفایل های مختلف مقاومت آنتی بیوتیکی را نشان دادند و اکثر گونه ها دارای مقاومت چندگانه بودند. این موضوع می تواند نشان دهنده گردش سویه های مختلف با مقاومت چندگانه در بین جمعیت مرغداری های شمال ایران باشد. جدایه های جوجه های گوشتی و مادر گوشتی با استفاده از روش ژنوتایپینگ در گروه های ژنوتیپی متفاوتی گروه بندی شدند.

    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، ERIC-PCR، اورنیتوباکتریوم رینوتراکئال، پلاسمید pOR1
  • انوشری تیواری، مدهو سوامی*، پراتیک میشرا، یمینی ورما، آمیتا دبی، نیراج سریواستاو صفحات 39-45
    پیشینه

    سالمونلا در ماکیان خصوصا سالمونلاهای متحرک، زنجیره غذایی از مزرعه تا سفره را ناایمن کرده است و به عنوان یک تهدید جهانی مهم برای سلامت عمومی در نظر گرفته می شود.

    هدف

    مطالعه حاضر به منظور شناسایی مولکولی سالمونلا در ماکیان تجاری با استفاده از PCR انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه به مدت هشت ماه از تیرماه تا بهمن ماه 1398 انجام شد و در مجموع از 26 مرغداری شامل 15 مزرعه گوشتی و 11 مزرعه تخم گذار به صورت انفرادی بازدید شد. نمونه های ادغام شده مدفوع از سوله ها تهیه شدند. در مجموع 189 مورد کالبد گشایی و از نظر ضایعات گوارشی مورد بررسی قرار گرفتند. جداسازی و شناسایی ارگانیسم با استفاده از روش کشت میکروب انجام شد. خصوصیات مولکولی با روش PCR و با هدف قرار دادن ژن های invA و ent انجام شد.

    نتایج

    با استفاده از روش سنتی استاندارد کشت، شیوع سالمونلوز در مزارع گوشتی و تخم گذار به ترتیب 20% و 5/45% ثبت شد. از مجموع 189 مورد پرنده کالبد گشایی شده، سالمونلوز در 58/1% طیور مرده ثبت شد. شناسایی مولکولی جدایه های سالمونلا با استفاده از PCR هدف گیرنده ژن invA، در 33/13% مزارع گوشتی و 3/36% زارع تخم گذار تایید شد. شناسایی سالمونلا انتریتیدیس با استفاده از PCR هدف گیرنده ژن ent انجام شد که به وسیله آن 11/11% مثبت تایید شدند. نتیجه گیری: این مطالعه که بر شیوع سالمونلا تمرکز داشت، اهمیت قابلیت انتقال این باکتری را به انسان در مزارع تجاری پرورش ماکیان نشان داد است که متعاقبا می توانند وارد زنجیره غذایی انسان شده و اثرات مضری بر سلامت داشته باشند.

    کلیدواژگان: شناسایی مولکولی، PCR، طیور، سالمونلا، سالمونلا انتریتیدیس
  • زهرا عبادی، حمیدرضا قیصری، بهجت تاج الدین، سید شهرام شکرفروش* صفحات 53-60
    پیشینه

    تحقیقات اخیر نشان داده اند که کیتوزان در مقیاس میکرو و نانو خاصیت جذب رطوبت مناسبی دارد، و به نظر می رسد که کاندیدای خوبی برای تولید فیلم های جذب کننده رطوبت زیست تخریب پذیر باشد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی ویژگی ها و خواص ضد باکتریایی فیلم های میکروکیتوزان (MCH) بر پایه نشاسته آغشته به اسانس آویشن و سیر بود.

    روش کار

    فیلم های MCH با ضخامت های مختلف از نشاسته ذرت (6%)، میکروکیتوزان (1%)، گلیسرول (25/2%) با و بدون اسانس (2%) ساخته شدند و خصوصیات آن ها شامل درجه تورم (SD)، استحکام کششی (TS)، و درصد کشش تا نقطه پارگی (EB%) ارزیابی شدند. ساختار فیلم ها با دستگاه های طیف سنج پراش اشعه ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) بررسی شدند. در آزمایش ها از دو اسانس روغنی آویشن، سیر و مخلوط آن دو، برای تعیین فعالیت ضد باکتریایی در برابر اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اوریوس استفاده شد.

    نتایج

    درصد EB و TS با ضخامت نمونه ها رابطه خطی داشته و با افزایش ضخامت فیلم ها بهبود یافتند. بررسی الگوی XRD نشان داد که فیلم های MCH دارای ساختار آمورف بودند. بررسی تصاویر SEM از فیلم میکروکیتوزان، نشان داده شد که پراکندگی ذرات کیتوزان همگن و بدون خلل و فرج بود. تصاویر AFM نشان داد که با افزایش ضخامت فیلم ها زبری سطحی آن ها افزایش می یابد. فیلم های MCH قادر به جذب آب تا 78/15 برابر وزن اولیه خود در مدت 48 ساعت بودند. قطر هاله مهاری فیلم حاوی اسانس آویشن برای استافیلوکوکوس اوریوس 42 میلی متر و برای اشریشیا کلی 3/12 میلی متر بود (P<0.05).

    نتیجه گیری

    فیلم MCH حاوی اسانس آویشن را می توان به عنوان یک پد تجزیه پذیر، جاذب رطوبت و ضد باکتری برای افزایش ماندگاری مواد غذایی بسته بندی شده مورد استفاده قرار داد.

    کلیدواژگان: ضد باکتری، بسته بندی مواد غذایی، میکروکیتوزان، پد جاذب رطوبت، فیلم بر پایه نشاسته
  • پریانکا سینگ، راجنش کومار شارما* صفحات 61-68
    پیشینه

    در پستانداران ماده بافت رحم به شدت به هورمون های استروییدی و آنتاگونیست های آن ها پاسخ می دهد.

    هدف

    در مطالعه حاضر تغییرات توپوگرافی، بافتی ساختاری و بیان ژن در اندومتر بزی تیمار شده با استرادیول، پروژسترون و میفپریستن به مدت 24 ساعت در شرایط  in vitro مورد بررسی قرار گرفت.

    روش کار

    میکروسکوپ الکترونی روبشی برای ارزیابی توپوگرافی سطح، WGA و DBA لکتین ها برای ارزیابی هیستوشیمیایی استفاده شد و qRT-PCR هم برای تایین سطوح mRNA مربوط به MKI67 (نشانگر تکثیر Ki67)، ESR1 (گیرنده استروژن)، PGR (گیرنده پروژسترون)، CASP3 (caspase 3) و PDGFR-β (فاکتور رشد گیرنده بتا مشتق از پلاکت) انجام شد.

    نتایج

    تغییرات توپوگرافی محدودی در غدد آندومتر و همچنین وجود گرانول های مخاطی پراکنده مشاهده شد. کاهش معنی داری در رنگ آمیزی WGA فقط در گروه پروژسترون مشاهده شد. با این حال، DBA بیشترین اتصال را در گروه پروژسترون و کمترین اتصال را در گروه میفپریستن داشت. بیان ژن MKI67 در گروه میفپریستن 79% کاهش یافت، در حالی که در گروه استرادیول و پروژسترون به ترتیب 153% و 41% نسبت به گروه شاهد افزایش یافت. روند مشابه ای برای PDGFR-β مشاهده شد. فراوانی mRNA برای ESR1 در گروه پروژسترون به 59% و در گروه میفپریستن به 10% کاهش یافت. با این حال افزایش 100% در گروه استرادیول اتفاق افتاد. بیان PGR نیز روند مشابه ای با ESR1 داشت. بیان CASP3 در گروه استرادیول (50%) و گروه پروژسترون (37%) کاهش یافت، اما در گروه میفپریستن 67% افزایش یافت.

    نتیجه گیری

    ما به این نتیجه رسیدیم که رحم بز در پاسخ به انواع مختلف استروییدها، در ساختار و عملکرد خود دچار تغییرات چشمگیری می شود.

    کلیدواژگان: آنتی پروژسترون، اندومتریوم، بیان ژن، بز، رحم
  • یولنگ ژو، یاچائو رن، گوانلی دای، شویانگ لی، یو شیانگ، جیاکینگ ژانگ، یونگسین جیانگ، شانشان جیانگ، شیلین هوئو، ژانبو ژو*، روئی وو صفحات 69-73
    پیشینه

    استان هیلونگجیانگ منطقه اصلی تولید گاو در چین است و مطالعات اپیدمیولوژیک مولکولی ویروس های اسهال ویروسی گاوی (BVDV) در گاوهای این استان انجام نشده است.

    هدف

    هدف از این تحقیق تعیین خصوصیات ژنتیکی و بالینی BVDV در گاو بود.

    روش کار

    پنجاه و سه نمونه بالینی BVDV مثبت از 22 گاوداری در هیلونگجیانگ جمع آوری شد و منطقه ´5 ترجمه نشده (5´-UTR) برای انجام آنالیز فیلوژنتیک ویروس ها استفاده شد.

    نتایج

    شباهت توالی های 5´-UTR در بین این ویروس های اسهال ویروسی گاوی 2/84% تا 100% بود و آنالیز فیلوژنتیک نشان داد که همه ویروس ها متعلق به گونه BVDV-1 هستند که به پنج تحت تیپ طبقه بندی می شود: BVDV-1b (25n= 17/47%)، 1c (8n= 09/15%)، 1d (9n= 98/16%)، 1m (2n= 77/3%)، و 1o (9n= 98/16%). نتایج آماری نشان داد که زیرگروه BVDV-1b با بیماری گوارشی همبستگی مثبت دارد (P<0.05; 95% CI: 1.19 to 3.34). تا سه یا چهار تحت تیپ  BVDV-1 در برخی از گاوداری های شیری وجود داشت، اما مزارع با یک تحت تیپ رایج تر بودند (5 از 10).

    نتیجه گیری

    BVDV-1b در گله های گاو استان هیلونگجیانگ، چین غالب است و همبستگی مثبتی با بیماری های گوارشی نشان می دهد. BVDV-1o برای اولین بار در گاوهای چینی یافت شد که سبب افزایش توزیع پیچیده تحت تیپ های BVDV-1 در گله های گاو چین می شود.

    کلیدواژگان: BVDV، گاو، چین، تکامل ژنتیکی
  • امین میرزازاده*، محمد عباس نیا، حسام الدین ذهبی، مایکل هس صفحات 74-79
    پیشینه

    ریوویروس های پرندگان (ARV) از عوامل بیماری زای مهم طیور می باشند که با آرتریت، سوء جذب، و بیماری های روده ای در جوجه ها مرتبط هستند. در سال های اخیر، سویه های نوظهور ARV به یک نگرانی فزاینده تبدیل شده اند که باعث خسارات اقتصادی قابل توجهی در جوجه های گوشتی در سراسر جهان شده است. این گزارش بر جداسازی ARV از وقوع بالینی بیماری های مرتبط با ARV در جوجه های گوشتی تجاری ایران و خصوصیات ژنوتیپی جدایه های انتخابی تمرکز دارد.

    توصیف بیمار

    در سال 1397 دو بیماری بالینی متمایز حاکی از سندرم سوء جذب (MAS) و آرتریت ویروسی در جوجه های گوشتی تجاری شمال ایران مشاهده شد. بررسی های آزمایشگاهی پس از کالبدگشایی، مستندسازی ضایعات بافتی، و نمونه برداری از بافت های آسیب دیده برای هیستوپاتولوژی و ویروس شناسی انجام شد. تشخیص مولکولی و شناسایی ARV با هدف قرار دادن توالی های ژن سیگما C (σC) ویروس انجام شد.

    یافته ها/درمان و نتیجه درمان

    دو سویه واریانت ARV به ترتیب از تاندون و سنگدان جوجه های گوشتی مبتلا به آرتریت ویروسی بالینی و MAS جدا شد. تجزیه و تحلیل فیلوژنتیکی توالی های ژن سیگما C نشان داد که جدایه های بومی در ژنوتیپ های 2 و 4 (که از سویه های قبلی ARV بومی ایران متمایز بودند) با مشابهت پایین توالی (2/59% و 1/49%) نسبت به سویه های کلاسیک واکسن S1133) و (1733 واقع در ژنوتیپ 1 طبقه بندی شده اند.

    نتیجه گیری

    این گزارش، برای اولین بار، گونه های نوظهور ARV مرتبط با رویدادهای بالینی در ایران را نشان می دهد، نشانه هایی در مورد تنوع جدایه های بومی ARV ارایه می دهد و نیاز به نظارت سراسری ARV را در سطح کشور ضروری می داند.

    کلیدواژگان: رئوویروس های پرندگان، سوء جذب، ژن سیگما C، واریانت، آرتریت ویروسی
|
  • A. Koro, I. Elezaj, S. Hadžiabdić, A. Alić, E. Rešidbegović * Pages 1-6
    Background

    Infected poultry is one of the most important reservoirs of Salmonella.

    Aims

    The investigation presented here was conducted to examine the occurrence of Salmonella in fecal samples among selected flocks of backyard poultry in Bosnia and Herzegovina (B&H).

    Methods

    Isolation and identification of Salmonella was performed in accordance with BAS EN ISO 6579/AMD 1:2007. When genus Salmonella was confirmed, the determination of the antigenic formula of Salmonella isolates was performed in accordance with BAS CEN ISO/TR 6579-3:2015. After that, Salmonella serotypes were subjected to antibiotic susceptibility testing using EUVSEC sensititre microtiter plates impregnated with different concentrations of antibiotics. At the end, real-time PCR was used to detect extended spectrum β-lactamases (ESBL) and carbapeneamase encoding genes (blaTEM, blaSHV, blaCTX-M, blaCMY, blaKPC, blaNDM, blaOXA-48, blaVIM and blaGES).

    Results

    Salmonella spp. was detected in pooled feces from four backyards, housed by chickens only. Three isolates were confirmed by slide agglutination as serotype Enteritidis and one as serotype Typhimurium. Antibiotic susceptibility testing by microdilution did not reveal phenotypical resistance among these four isolates. Real-time PCR used to detect ESBL and carbapeneamase encoding genes revealed the blaTEM gene in one S. Enteritidis isolate.

    Conclusion

    Data presented in this study provide further evidence on the circulation of different Salmonella serotypes in backyard poultry in B&H. These findings emphasize the potential role of backyard poultry in the epidemiology of salmonellosis and the risks it poses for keepers, consumers, and general public health.

    Keywords: Antimicrobial resistance, backyard poultry, Salmonella
  • K. Senthilkumar *, G. Ravikumar Pages 7-11
    Background

    Leptospirosis is considered to be an economically important disease in bovine. The disease burden is not appropriately monitored due to cumbersome serological tests that could be performed only in established laboratories. This warrants the development of a field level rapid diagnostic test.

    Aims

    The study aimed to develop a lateral flow assay (LFA)-based pen-side diagnostic test to detect antibodies to Leptospira.

    Methods

    LFA strip was prepared with the heat extracted antigen from L. interrogans serovar Pomona. To assess the performance of the developed LFA, a total of 300 bovine serum samples with their clinical histories were used and the initial screening for Leptospira antibodies was performed by the standard microscopic agglutination test (MAT). The sensitivity, specificity, and agreement (kappa value) were calculated between developed LFA and MAT. The stability of LFA was evaluated on days 30, 60, 90, and 120.

    Results

    Out of 300 samples tested, 225 were positive, and 75 were negative on MAT and 208 were positive, and 92 were negative on LFA. The developed LFA had a sensitivity of 90.7% and a specificity of 94.7%. The results of the assay were substantially in agreement with MAT, with a kappa value of 0.79. The LFA strips were stable for 120 days at 4°C.

    Conclusion

    A Lateral flow assay-based rapid pen-side test was developed and its utility to diagnose bovine leptospirosis was evaluated.

    Keywords: Bovine, Immunochromatography, lateral flow assay, Leptospirosis
  • N. Esmaeilzadeh, A. Bahonar *, A. Rahimi Foroushani, M. Nasehi, K. Amiri, M. A. R. Hadjzadeh Pages 12-17
    Background

    Bovine tuberculosis (BTB) is a disease with high economic relevance.

    Aims

    This study aimed to determine a fast alert surveillance system for bTB before the outbreak in the epidemic region of Iran.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted using the Auto-Regressive Integrated Moving Average (ARIMA) model for monthly bTB detections (reactors). These reactor cases result from the positive Tuberculin Purified Protein Derivative (PPD) test on cattle farms for the period between April 2007 and March 2019 in Razavi Khorasan province. Autocorrelation functions (ACF) and partial autocorrelation functions (PACF) plots were used to determine model parameters. The Akaike Information Criteria (AIC) were employed to select the best-fitted model. The root mean square error (RMSE) was applied for the evaluation of the models. Then, the best-fitted model was hired to predict the cases for 12 oncoming months. The data were analysed by STATA (ver. 14) software with a significant level at P≤0.05.

    Results

    ARIMA (3, 0, 3) 12 was introduced as a recommended fitted model according to white noise residual test (Q=22.87 and P=0.98), lower AIC (541.85), and more precise model RMSE (1.50). However, the forecast values were more than the observed values.

    Conclusion

    The application and interpretation of ARIMA models are straightforward, and may be used as immediate tools for monitoring systems. However, we proposed an Auto-Regressive Integrated Moving Average with Exogenous Input (ARIMAX) model with some measurable exotic factors such as economic fluctuations, climate changes, and pulmonary tuberculosis to introduce a more precise and accurate model for the fast alert surveillance system.

    Keywords: Bovine tuberculosis, Forecasting, Surveillance system, Time Series Analysis
  • H. Ghobadian Diali, H. Hosseini, M. H. Fallah Mehrabadi, R. Yahyaraeyat, A. Ghalyanchilangeroudi * Pages 18-23
    Background

    Infectious bronchitis virus (IBV) causes severe economic losses worldwide. IBV has a broad tissue distribution with different viral loads in different tissues. Additionally, IBV can induce apoptosis in infected cells.

    Aims

    The present study aimed to evaluate the role of the genetic background of chickens in viral load and the expression level of apoptotic genes in different tissues of two hybrids of commercial broiler chickens (Ross 308 and Cobb 500) challenged with IBV.

    Methods

    Chickens at 21 days of age were nasally challenged with 200 μL of allantoic fluid containing 104 EID50/ml of Iranian variant-2-like IBV (IS/1494). The expression level of apoptotic genes (Fas, FasL, Bax, and Bcl-2) in the tracheal and renal tissues and the amount of viral load in the tracheal, renal, and cloacal swab samples were investigated two, five, and seven days after IBV infection by RT-qPCR assay.

    Results

    The amount of viral load and apoptotic the expression level of apoptotic genes in the tracheal (two and five days after infection) and renal samples (seven days after infection) were significantly higher in the Ross challenged group than in the Cobb challenged group. Furthermore, no difference was observed in the cloaca viral load on sampling days.

    Conclusion

    To our knowledge, this is the first report that evaluated the role of the chickens’ genetic background in the amount of viral load and the expression level of apoptotic genes against IBV. Further studies are needed to investigate the pathogenic characteristics of IBV in Ross 308 and Cobb 500 chickens.

    Keywords: Apoptosis, Broiler chickens, Infectious bronchitis virus, Viral load
  • E. G. Demiroğlu, M. Şahin *, F. Büyük Pages 24-31
    Background

    Thermophilic Campylobacters are found in the digestive tract of wild and domestic poultry and can be transmitted to humans following their fecal discharges.

    Aims

    This study aimed to isolate thermophilic Campylobacter by culture from cloacal swabs of geese, commonly breeding in Kars region, and to identify the isolates by PCR and mass spectrometry. Antibiotics susceptibility and resistance genes of the isolates were also analysed.

    Methods

    The study included 400 cloacal swab samples of clinically healthy geese. The samples were cultured on mCCDA medium following the pre-enrichment in Preston broth. Identification of the isolates was performed by phenotypic methods, PCR, and MALDI-TOF MS. Antibiotic susceptibility and resistance genes of the isolates were analysed with the disc diffusion method and PCR, respectively.

    Results

    Thermophilic Campylobacter spp. were isolated from 157 (39.3%) samples. 151 (96.2%) isolates were identified Campylobacter jejuni and 6 (3.8%) Campylobacter coli by the phenotypic tests and PCR. Among 125 isolates analysed by MALDI-TOF MS, 119 (95.2%) were identified C. jejuni and 6 (4.8%) C. coli. The isolates’ resistance to ampicillin, tetracycline, ciprofloxacin, gentamicin, and azithromycin were found 33.8%, 41.4%, 75.2%, 12.1%, and 7.6%, respectively. The distributions of blaOXA61, tetO, gyrA, and aphA-3 genes were 3.2%, 90.8%, 50.8%, and 52.7%, respectively.

    Conclusion

    Since geese are raised in pastures in the Kars region, protecting and not polluting the existing natural environment and preventing their contact with wild birds will prevent the spread of these microorganisms.

    Keywords: antibiotic susceptibility, Goose, MALDI-TOF MS, PCR, Thermophilic Campylobacter
  • N. Asadi, M. H. Bozorgmehri-Fard, S. Seifi, R. Khoshbakht *, N. Sheikhi Pages 32-38
    Background

    Ornithobacterium rhinotracheale (ORT) is one of the most important pathogenic bacteria which cause significant economic losses in poultry breeder countries every year.

    Aims

    The present study was conducted to isolate and investigate the ORT isolates’ biochemical, antibiotic resistance, and genotypic characteristics of in industrial poultry flocks with respiratory signs in northern Iran.

    Methods

    After sampling from 60 different flocks and cultivation of the samples on a selective medium, suspected colonies were subjected to biochemical and molecular identification of ORT. Then, confirmed isolates were aimed to antibiotic resistance assay, hemagglutination test, detection of pOR1 plasmid, and DNA fingerprinting to survey the variability of the isolates.

    Results

    A total of 13 isolates, including seven isolates from broiler flocks (19.44%) and six isolates from broiler breeder flocks (25%) were obtained. Almost all isolates showed similar results in terms of basically important biochemical tests. The most resistance rates among all ORT isolates were obtained for ampicillin, erythromycin, ceftriaxone, and penicillin (100%). The majority of ORT isolates were susceptible to furazolidone. The pOR1 plasmid was detected in only two isolates, and analysis of the DNA fingerprinting phylogenetic tree showed four specific genotypic clusters.

    Conclusion

    According to the results, the isolates showed different antibiotic resistance profiles, and most of the strains proved multiresistant. This can indicate the circulation of various multi-drug resistant strains among poultry farms in northern Iran. Isolates from broilers and broiler breeders were grouped into different clusters by genotyping.

    Keywords: Antibiotic resistance, ERIC-PCR, Ornithobacterium rhinotracheale, pOR1 plasmid
  • A. Tiwari, M. Swamy *, P. Mishra, Y. Verma, A. Dubey, N. Srivastav Pages 39-45
    Background

    Salmonella in chicken, specially, the motile salmonellae, causes the food chain unsafe from farm to table and is considered a significant global threat to public health.

    Aims

    The present study was carried out for molecular detection of Salmonellae in commercial poultry using PCR.

    Methods

    The study was conducted for eight months, from July 2019 to February 2020, and a total of 26 poultry farms, including 15 broiler and 11-layer farms, were visited individually. Pooled faecal samples were obtained from the sheds. A total of 189 necropsy cases were examined for gastrointestinal lesions. Isolation and identification of the organism were done using microbe culture method, and the molecular characterization was performed via PCR targeting invA and ent genes.

    Results

    The prevalence of salmonellosis in the broiler and layer farms was recorded at 20.0% and 45.4%, respectively, through the traditional gold standard culture method. From 189 necropsy birds, salmonellosis was recorded at 1.58% dead cases. Molecular detection of Salmonella isolates by PCR targeting invA gene was confirmed in 13.33% of the broiler farms and 36.3% of the layer farms. Further detection of Salmonella enteritidis was performed by PCR targeting ent gene by which 11.11% positivity was determined.

    Conclusion

    This study, focused on the Salmonella prevalence, highlighted the zoonotic importance of the bacterium in the commercial poultry farms, which can subsequently be dispersed into the human food chain causing harmful health effects.

    Keywords: Molecular detection, PCR, Poultry, Salmonella, S. enteritidis
  • Z. Ebadi, H. Ghaisari, B. Tajeddin, S. S. Shekarforoush * Pages 53-60
    Background

    Recent research has shown that chitosan has good moisture-absorbing properties at the micro and nanoscale, and seems to be a good candidate for the production of biodegradable moisture-absorbing films.

    Aims

    The aim of this study was to evaluate the properties and antibacterial activity of starch-based microchitosan (MCH) films impregnated with two essential oils (EOs).

    Methods

    MCH films with varying thicknesses were made from cornstarch (6%), microchitosan (1%), glycerol (2.25%), and/or EOs (2%), and their characteristics, including swelling degree (SD), tensile strength (TS), and elongation at break (EB%), were examined. The film structures were confirmed by X-ray diffraction (XRD), scanning electron microscopy (SEM), and atomic force microscopy (AFM). To determine the antibacterial activity against Escherichia coli and Staphylococcus aureus, two EOs of Shirazi thyme, garlic, and a mixture of them were used in the experimentation.

    Results

    The EB% and TS had a linear relationship with the thickness of samples and improved by increasing the thickness of films. The XRD pattern showed that the MCH films had an amorphous structure. SEM of the films showed a homogeneous dispersion of MCH in the starch matrix without any porosity. The AFM images showed a simultaneous increase in the thickness of the MCH films and surface roughness. The film was able to absorb water up to 15.78 times its weight in 48 h. The inhibition zone of films containing 2% thyme EO was 42.0 mm for S. aureus and 12.3 mm for E. coli (P<0.05).

    Conclusion

    MCH film containing Shirazi thyme can be described as a moisture-absorbing antibacterial pad and is a new idea for active food packaging to increase the shelf life of foods with fully degradable properties.

    Keywords: Anti-bacterial, Food packaging, Microchitosan, Moisture absorbent pad, starch matrix film
  • P. Singh, R. K. Sharma * Pages 61-68
    Background

    In mammalian females, the uterine tissue is highly responsive to steroid hormones and their antagonists.

    Aims

    In the present study, topographical, histoarchitectural, and gene expression changes in goat endometrium treated with estradiol, progesterone, and mifepristone for 24 h were investigated, in vitro.

    Methods

    Scanning electron microscopy (SEM) was used for surface topographical analysis; WGA and DBA lectins were used for histochemical analysis; and qRT-PCR was done for the quantification of mRNA levels of MKI67 (marker of proliferation Ki67), ESR1 (estrogen receptor), PGR (progesterone receptor), CASP3 (caspase 3), and PDGFR-β (platelet derived growth factor receptor-β).

    Results

    Few topographical alterations were observed in endometrial glands and the presence of scattered mucoid granules. A significant decline in WGA staining was reported only in the progesterone group. However, DBA binding was highest in the progesterone group and lowest in the mifepristone group. The expression of MKI67 gene declined to 79% in the mifepristone group, while in the estradiol and progesterone groups it elevated to 153% and 41%, respectively, than control; a similar trend was observed for PDGFR-β. The mRNA abundance for ESR1 declined to 59% in the progesterone group and 10% in the mifepristone group. However, a 100% increase occurred in the estradiol group. PGR expression followed the same trend as that of ESR1. CASP3 declined in the estradiol (50%) and progesterone (37%) group, but it showed a 67% increase in the mifepristone group.

    Conclusion

    We concluded that the caprine uterus undergoes dramatic alteration in structure and functions in response to different kinds of steroidal environments.

    Keywords: Antiprogesterone, Endometrium, Gene expression, Goat, Uterus
  • Y. Zhou, Y. Ren, G. Dai, X. Li, Y. Xiang, J. Zhang, Y. Jiang, S. Jiang, X. Hou, Z. Zhu *, R. Wu Pages 69-73
    Background

    Heilongjiang province is the main cattle-producing area in China, and molecular epidemiological studies of bovine viral diarrhea viruses (BVDV) in cattle have not been performed in the province.

    Aims

    The objective of this research was to determine the genetic and clinical characteristics of BVDV in cattle.

    Methods

    Fifty-three BVDV-positive clinical samples were collected from 22 cattle farms in Heilongjiang, and the 5´-untranslated region (5´-UTR) was used to carry out a phylogenetic analysis of the viruses.

    Results

    The similarity of the 5´-UTR sequences among these BVDVs was 84.2%-100%, and the phylogenetic analysis showed that all viruses belong to the BVDV-1 species, which is classified into five subtypes: BVDV-1b (47.17%, n=25), 1c (15.09%, n=8), 1d (16.98%, n=9), 1 m (3.77%, n=2), and 1o (16.98%, n=9). The statistical results showed that the BVDV-1b subtype had a positive correlation with gastrointestinal disease (P<0.05; 95% CI: 1.19 to 3.34). There were up to three or four BVDV-1 subtypes in some dairy cattle farms, but farms with a single subtype were prevalent (5/10).

    Conclusion

    BVDV-1b is predominant in cattle herds of Heilongjiang province, China, and shows a positive correlation with gastrointestinal disease. BVDV-1o was found for the first time in Chinese cattle, which increased the complex distribution of BVDV-1 subtypes in cattle herds of China.

    Keywords: BVDV, Cattle, China, Genetic Evolution
  • A. Mirzazadeh *, M. Abbasnia, H. Zahabi, M. Hess Pages 74-79
    Background

    Avian reovirus (ARV) is a major poultry pathogen associated with arthritis, malabsorption, and enteric diseases in chickens. In recent years, emerging ARV strains have become a growing concern causing significant economic losses in broiler chickens around the world. This report focuses on the isolation of ARV from the clinical occurrence of ARV-associated diseases in commercial broiler chickens in Iran and the genotypic characterization of the selected isolates.

    Case description

    In 2018, two distinct clinical diseases, suggestive of malabsorption syndrome (MAS) and viral arthritis, were noticed in commercial broiler chickens in the north of Iran. Laboratory investigations were carried out following necropsy, documentation of the gross lesions, and sampling of the affected tissues for histopathology and virology. Molecular diagnosis and characterization of ARV were performed targeting Sigma C (σC) gene sequences of the virus.

    Findings/treatment and outcome

    Two variant ARV strains were isolated from tendon and gizzard of broilers with clinical viral arthritis and MAS, respectively. Phylogenetic analysis of the ARV σC gene sequences revealed that field isolates were clustered in genotypes 2 and 4 (which were distinct from previous Iranian field ARV strains) with relatively low sequence identity (59.2% and 49.1%) to the classical vaccine strains (S1133 and 1733) in genotype 1.

    Conclusion

    This report, for the first time, represents new emerging ARV variants associated with clinical events in Iran, providing insights on the diversity of endemic ARV field isolates, and urges the need for national-wide surveillance of ARV.

    Keywords: avian reovirus, Malabsorption, sigma C gene, variant, viral arthritis